m
Back to Top

Predstavljamo organizaciju – Romana Jadrijević

Danas predstavljamo Romanu Jadrijević, koja unatoč tome što joj je danas rođendan, vrijedno radi na organizaciji kona. Sretan joj <3

 1. Koja je tvoja uloga u organizaciji FantaSTikona?
  Je l’ može lakše pitanje? 😀 Od koordiniranja cijele konvencije preko pisanja projekata i izvješća do čišćenja wc-a, you name it, I’ve done it. Uključuje klanjanje techie bogovima.
 2. Kako si postala dio udruge F&ST?
  Na jednom davnom Sferakonu 2015. upoznala sam Mlinara kojem je trebalo ravno 5 minuta da me unovači za svoju ludu ideju organiziranja novog splitskog kona u samo dva mjeseca. Da sam tada znala što znam sad, znala bih da ideja uopće nije luda. Ne zato jer smo to izveli, nego jer blijedi u usporedbi s ostalima koje je imao. 😉 Godinu poslije, zbog stjecaja okolnosti, učinilo mi se da bi za organiziranje ičega bilo najbolje osnovati zasebnu udrugu, ostali su se složili, i eto nas.
 3. Kako si se zaljubila u fantasy i sf?
  Mater je kriva. I baka. Pričale su mi narodne priče i bajke kad sam bila dijete, a mama mi je uz to i puno čitala.
 4. Najdraži film i knjiga tog žanra?
  Uh. Firefly i Star Trek. Malazan, Vorkosigan, Harry Potter. Izgleda malo, ali krenem li dalje, poslat ćete me k vragu, ne samo zbog dužine posta, nego i eklektičnosti i odlučnog odbijanja zauzimanja strana. Volim i Star Wars i Gospodara prstenova. Eto ga na.
 5. Na što si najponosnija u dosadašnjim FantaSTikonima / koja ti je najdraža uspomena?
  Više puta je bilo upitno hoćemo li uopće moći nastaviti s konom. Malo nas je i nikome ovo nije posao. Ali još smo tu, još guramo, još nam je stalo.
  Najdraže mi je kad je u sred programa atrij prazan. Znači da smo uspjeli ponuditi zanimljive točke, bilo gore, bilo u igraoni.
  (Lažem, najdraže mi je kad se skupimo u našoj učionici i grupno žugamo.)
Share

No Comments

Add Comment