m
Back to Top

Predstavljamo organizaciju – Toni Lozančić

Vrijeme je da predstavimo vrijednu ekipu koja stoji u organizaciji FantaSTikona. S tim ciljem, postavili smo nekoliko pitanja Toniju Lozančiću, a u nastavku donosimo njegove odgovore ✨

Koja je tvoja uloga u organizaciji FantaSTikona?
Hospitality, ex-voditelj igraonice, ljudski viličar i vazda dostupni „lik s autom“. U nekim krugovima poznat i kao Lazo kvizaš.

Kako si postao dio udruge F&ST?
Bio sam član organizacije kona prije nego je udruga uopće postojala pa je donekle logično da sam postao jedan od osnivača.

Kako si se zaljubio u fantasy i sf?
U vrtiću i nižim razredima osnovne, preko knjiga Julesa Vernea, crtića Droidi i Ewoksi (fun fact: Novu Nadu sam prvi put pogledao u 4. osnovne) i naravno zahvaljujući Gospodaru Prstenova i Narnijskim Kronikama.

Najdraži film i knjiga tog žanra?
Za film je three-way tie između Terminatora, Predatora i Alien 2. Od knjiga sam rijetko od koje bio mind blown kao nakon čitanja Hyperiona, od Simmonsa. Honourable mention: serijal Malazan Book of the Fallen.

Na što si najponosniji u dosadašnjim FantaSTikonima / koja ti je najdraža uspomena?
Na činjenicu što uspijevamo da nam kon funkcionira unatoč svemu. Na jubilarnu petu konvenciju i hrpe ljudi u Foto Klubu i FESB-u. Beach party nakon drugog kona. Bilo ih je dosta.

Share

No Comments

Add Comment