m
Back to Top

Kaleidoskop program

1️⃣Permakultura i “Terra – teraformiranje”

2️⃣ Robert E. Howard – stoljeće majstora fantasyja

3️⃣ Aukcija desetljeća

4️⃣ Mostovi, zmajevi i čudovišta

5️⃣Gejše: čuvarice tradicionalne japanske kulture

1️⃣ Zoran Vukšić, diplomirani permakulturni dizajner iz Udruga Permakultura Dalmacija će govoriti o kreiranju stabilnih ekosustava pogodnih za život ljudske vrste kao velikom izazovu i na matičnom planetu. Znamo li stvoriti novu Zemlju? Možemo li stvoriti novu Zemlju? Trebamo li stvoriti novu Zemlju?

2️⃣ Marko Fančović, dugogodišnji predavač na većini konova u Hrvatskoj i okolici, održat će predavanje o životu i djelu legendarnog pulp pisca, tvorca nezaboravnog Conana i drugih junaka koji i dan-danas drže pozornost čitateljske pubblike, Roberta E. Howarda.

3️⃣ Marko Mlinar, skupljač (hrčak) svega i svačega, vodi aukciju desetljeća. Prihvaća sve predmete i usluge koje se može povezati s redovnim radom udruge. Prvih pola sata prikuplja stvari i usluge. Ne prije. Ne kasnije. Reci: Klaža. Make it so!

4️⃣ Valerija je inženjerka tekstilne tehnologije. Mila je član SFere koji se mota po Kajzerici već par godina. Obje su dobro znane pohoditeljice konova. Ove godine donose dvije kreativne radionice:

?Zlikovci su zarobili dobroćudnog zmaja i zatočili ga u kulu! Izradi most preko kojeg može prijeći što brojnija vojska kako bi pobijedili zlikovce!

Potrebne prethodne prijave u paru.

?Napravit ćemo strašna čudovišta s velikim zubima ili prijateljska stvorenja s puno čarobne vilinske prašine. Na kraju radionice čudovište može s tobom otići doma.

5️⃣ Osim popularnih animea i mangi, jedna od prvih asocijacija na riječ “Japan” sigurno su gejše. Ali, malo tko zna reći više o njima. Zašto postoje i kako su nastale? Djeluju li i danas? Ako djeluju, čime se uopće bave? Ne zaboravite svoje pametne telefone, jer vas na kraju na očekuje Kahoot! kviz. Onaj tko u njemu dokaže da je predavanje najbolje pratio, dobiva tematsku nagradu!

#10fantastikon#10fst#FantaSTikon#split#fesbFESB

Share

No Comments

Add Comment