m
Back to Top

Radionica kratke priče: “Tko se krije u dvorcu?”

Vodi: Sara Kopeczky

Duboko u šumi nalazi se dvorac. Kakva je to šuma? Je li mračna i puna ukletih biljaka, ili zelena i puna života? Nalazi li se pored nje neka rijeka ili jezero? Kakav je dvorac? Je li veličanstven, izaziva li strahopoštovanje, ili je oronuo i zapušten? Tko u njemu živi, a tko se u njemu skriva? Koji posjetitelj dođe u dvorac? Kako to zakomplicira situaciju? O tome i mnogočemu drugome pisat ćemo na radionici fantasy kratke priče. Pisalo je po vašem izboru, a spremnost na maštanje obavezna :)
Polaznici radionice trebaju ponijeti nešto za pisanje po izboru (olovku/papir, tablet, mobitel, što god da im je najdraže/najjednostavnije). Za pohađanje radionice potrebna je prethodna prijava.
Sara Kopeczky (1992.) bavi se jezikom i književnosti, ne nužno u isto vrijeme. Njena područja interesa su književnost i psihologija: diplomirana je profesorica stranih jezika, a trenutačno je u edukaciji za terapeuta tjelesno-orijentirane psihoterapije. Vodi radionice kreativnog i ekspresivnog pisanja, bavi se copywritingom, content writingom, uredništvom i prevođenjem. Objavila je zbirku priča "U potrazi za jugom" za koju je dobila je nagradu Trećeg Trga, zbirku pjesama "Kamen, školjka, papir" koja joj je donijela nagradu Mak Dizdar, zbirku priča "Više ne znam tko si" i knjigu za djecu "Priče iz Drugozemske". Osvojila je nagrade Zlatko Tomičić i Ulaznicu za prozu. Živi i radi u Splitu.