Wizard Tower Valdemara Tihopraska

D&D 5e OneShot iz Zmajeve Garaže by Davor Kolenc


Naziv OneShot avanture:
Wizard Tower Valdemara Tihopraska
Pregenerated Charachters lvl 4
Broj igrača:
3 - 5
Predviđeno Trajanje: 2.5 - 3,5 sati
Potrebna oprema: Preporučeno je imati kompjuter zbog pristupa battle mapi koja će biti u drugom prozoru, dok će gledatelji moći pratiti "akciju" na dijeljenom ekranu. Uz to naravno, trebat će vam set kockica za D&D, možda nešto za popit i pojest sa strane ;)
Potrebno iskustvo: Igra je namijenjena igračima koji su barem jednom igrali D&D, razumiju pravila kako igre tako i ponašanja (osnovni d&d bonton - igrate zajedno kao tim i ne igrate jedni protiv drugih kao niti protiv DMa, kao što ni DM ne igra protiv vas ;) ) i znaju se koristiti skillovima likova i d20 D&D sistemom
*Kako se prijaviti je objašnjeno na dnu teksta.
---------------------------

OPIS:

Ova oneshot avantura dolazi iz homebrew settinga Davora Kolenca, inače Dungeon Mastera na YouTube kanalu Zmajeva Garaža gdje također vodi kampanju za svojih 6 prijatelja s kojima već godinama igra D&D.
U njihovim izletima u fantasy svijet šašave glave Davora nastao je i ongoing one shot kojeg vole odigrati off camera - za gušt, a sad ga evo Davor želi podijeliti i s Vama. Što sve ima na YouTube kanalu Zmajeva Garaža možete pogledati na linku.

ŠTO IGRAMO!
U svijetu Tekh'Olohtriel postoji jedna sila koju kolokvijalno jednostavno zovu Monarhija. Vjerojatno najmoćnija politička tvorevina na svijetu.
Razvijeniji su i društveno i tehnološki od ostatka svijeta (naginje malo prema steampunku).
U Monrahiji (puni naziv je Zenburg Monarhija) postoji i organizacija znana pod imenom Imaginarium koja ima odobrenje krune za rješavanje čudnih/mističnih/magičnih problema diljem Monarhije.
Iako je Imaginaruim javna organizacija, mnogi ne znaju čime se oni točno to bave. (Razmišljajte u smjeru FBI, CIA - Dosjei X - samo fantasy naravno).

Vi ćete kao igrač preuzeti ulogu agenta početnika u redovima Imaginariuma.

Valdemar Tihoprasak
je visoki i cijenjeni elf čarobnjak poznat po svom famoznom toweru. Čarobnjak je vanjski suradnik Imaginariuma.
Novci mu ne trebaju, ali mu treba odred za čistoću. Naime, Valdemar se voli baviti kojekakvim eksperimentima u svom (ponekad se čini) endless toweru.
Zato umjesto novaca postoji dogovor između njega i Imaginariuma da s vremena na vrijeme Imaginarium pošalje nekolicinu agenata u "čišćenje". Imaginariumu je to idealan training grounds, a Valdemaru to super dođe da se riješi nekih eksperimenata i "oslobodi" se nekih dosadnih poslova koje odgađa.
Što li će vas dočekati ovog puta i u kojem dijelu tornja ćete se pronaći? Zaigrajte se s Davorom i saznajte.
-------------
Likovi su pregenerated i svi su na lvl 4. Moguće su manje izmjene i dodaci u dogovoru s DMom. Prijaviti se treba najkasnije do petka navečer (cca do ponoći) na dnd.garaza@gmail.com.
Sve eventualne izmjene oko likova (u smislu promjena opreme, spellova i slično) javiti na mail najkasnije 4 sata prije igre.
*Bacanje kockica - na povjerenje xD. Idemo ne lagati jedni drugima i slobodno bacajte fizičke kockice iz udobnosti naslonjača i javite broj.
--------------
Pregenrated likovi za odabrati (moguće je dostaviti Character sheetove na uvid prije nego odaberete. Slobodno se javite ako želite malo detaljnije proučiti prije odabira, no odabir će ići po sistemu - tko prvi javi konačnu odluku, njegov lik).
Elf Cleric - Naal Goltorah
Elf Cleric - Dara Goltorah
Dwarf Fighter - Fargrim Fallack
Dwarf Fighter - Thrinda Torvil
Human Barbarian - Ursela
Human Barbarian - Berhart
Human Bard - Galina Nebehatova
Human Bard - Vasili Kasmutski
Halforc Paladin - Hogar
Halforc Paladin - Zaga Ubada
Human Rogue - Vlastobor Linhertz
Human Rogue - Iskra Enndlin
Gnome Wizard - Tanna Timbers
Gnome Wizard - Pog Pingun

------------
Prijava:

Prijavu je potrebno poslati na dnd.garaza@gmail.com. Podaci koje je potrebno poslati:
- ime i prezime igrača
- Ime lika kojeg ste odabrali
- svoju gmail adresu koju želite koristiti unutar igre (za pristup google draw battle mapi)
- starost igrača
- jeste li iskusan igrač, srednje iskusan ili početnik (u smislu igrali ste dva-tri puta, nedavno počeli i slično)