m
Back to Top

Predstavljamo organizaciju – Marko Mlinar

Danas predstavljamo jednog i jedinog Marka Mlinara, kojem je danas i rođendan ?

1. Koja je tvoja uloga u organizaciji FantaSTikona?
Kralj i dvorska luda. Protomolekula i Protogen. C3PO i R2D2. Onaj za kog ostali misle da bez njega FantaSTikon ne bi preživio. Sensei. Livi vezni i desno smetalo. Wannabe penzioner. Dr. Amadeus Arkham i Profesor X. Čuvar močvara i trava, totalni kreten.

2. Kako si postao dio udruge F&ST?
Nisam, ona je zapravo postala dio mene. Ne samo mene, i moje obitelji isto, kao i mi nje. Zapravo, udruga je cilo vrime i podstanar na našoj obiteljskoj dramaturškoj punoljetnoj splitskoj adresi. Prvi i aktualni debeli Predsjednik, koji pokušava napravit sve da ne bude i zadnji.

3. Kako si se zaljubio u fantasy i SF?
Lako. Jedna od uspomena iz ranog djetinjstva: tata koji nosi sličice albuma Tarzan i traži da kroz igru saznam gdje ih je sakrio. Jedna od pubertetskih: tata koji se ljuti što opet gledam Star Trek i The Twilight zone u vrime kad bi triba bit vanka s prijateljima ili spavat. Puno Jules Vernea u međuvremenu… i legendarne Stripoteke; za koje su krivi ujak koji ih je skupljao i mama koja ih je za njega uvezala u tomove. Tako sam ih gutao da sam imao zabranu korištenja tijekom školske godine… Masu dobrih crtanih, od Sport Bilija do Tranformersa…

4. Najdraži film i knjiga toga žanra?
Mad Max 2. Gospodar prstenova.

5. Na što si najponosniji u dosadašnjim FantaSTikonima/koja ti je najdraža uspomena?
Sretan sam što je prva ekipa prihvatila i podržala moju ideju. Sretan sam što smo godinu za godinu, bez obzira na sve izazove, uspjeli napravit nešto nama veliko, a u Splitu i Dalmaciji jedinstveno. Najsretniji moment? Pronalazak jednog ključa. Posebni momenti? Ponuda kozmonauta, u ime Zvezdanog Grada, u kom se školuju, žive i rade svi ruski kozmonauti Gradu Splitu da postanu gradovi prijatelji (nažalost još nerealizirana). Pohvala nositelja World Fantasy Awarda i European Grandmastera u SFu da mi je drabble priča odlična, i da mi treba samo još njih 99 za jednu jako dobru zbirku. Prihvaćanje počasnih članova naše udruge da postanu počasni. Osmijesi sina svake godine na FantaSTikonu i njegovi kvizovi.

#sciencefiction #FantaSTikon #nerdalert #lotr #madmax #madmax2 #StarTrek #julesverne

Share

No Comments

Add Comment