Predstavljamo organizaciju – Ivana Boko

Danas predstavljamo Ivanu, u nekim krugovima također poznatu i kao techie božicu.

1. Koja je tvoja uloga u organizaciji FantaSTikona?
Techmaster i webmaster. Od održavanja stranice i odgovaranja na upite vezano za rad na računalu, do spajanja kablova na konferenciji i improviziranja opreme za streamanje, što god treba.

2. Kako si postala dio udruge F&ST?
Prve godine sam bila posjetitelj na Fkonu, i dosta me zainteresirala cijela inicijativa budući da je to jedina konvencija te vrste koju sam u Splitu vidjela, ali se nisam odmah uključila u nju. S vremenom, malo žugalo u meni koje voli prigovarat na manjak sadržaja i aktivnosti u Splitu je odlučilo da treba po pitanju toga nešto pridonijeti, a ne samo žugati. Pukom slučajnošću sam par dana kasnije naletila u Teu koja mi je prodala priču o slavi i moći koju uživaju Tekkiji u udruzi. I eto me tu, već treću godinu ako dobro brojim. Od slave i moći još ništa, al kad mi nešto ne paše zaprijetim gašenjem Discorda udruge pa me dobro tretiraju 😃

3. Kako si se zaljubila u fantasy i sf?
Još kao mala sam voljela čitati (i još prije toga da mi se čitaju!) bajke i narodne predaje, pa mislim da se već tu stvorio nekakav afinitet prema fantasy-u. U prvom osnovne me mama odvela i učlanila u gradsku knjižnicu, i tad sam počela gutat sve čega sam se mogla dokopati na dječjem odjelu. Kasnije sam se prebacila na odrasli odjel i počela kupovati svoje knjige, ali početak je bio baš vezan za knjižnicu na Spinutu.

4. Najdraži film i knjiga tog žanra?
Gospodar prstenova. To je moja prva high-fantasy ljubav, i jedna od prvih fantasy knjiga koju sam dobila na poklon (hvala, striko!). Do dan danas cijela trilogija stoji na počasnom mjestu na polici, mada je već malo pohabana.

5. Na što si najponosnija u dosadašnjim FantaSTikonima / koja ti je najdraža uspomena?
Uf, teško za reći jer ih za razliku od nekih veterana organizacije imam tek tri. Međutim, dosta sam ponosna na to kako smo se privremeno umirovljeni Tekkie#2 i ja snašli na svom prvom Fkonu u organizaciji, pogotovo jer je to bio prvi online Fkon zbog COVID-a, pa je nešto više energije trebalo uložiti u on-line logistiku.
Pojedinačnu najdražu uspomenu nemam, al mi se u sjećanju baš ističu trenuci „zatišja“ na Fkonu. To su oni momenti kad na 15 minuta nema novih točaka koje treba pokriti i imaš vremena za sjesti i zajedno s ostatkom organizacije napit se vode, bacit nekoliko glupih komentara i još glupljih baza, žugat na nered za koji si sam kriv jer nisi sve na vrijeme spremio i onda krenit dalje. Ti trenuci vas baš nekako zbliže i na kraju cijelog Kona se osjećaš dobro i zadovoljno 😃