Cat Cosplay!

Sudjelovanje
Sudjelovanje se ostvaruje objavljivanjem slike svog kućnog ljubimca (preferabilno mačke, no možemo progledati kroz prste i drugim vrstama, dok god nije Homo Sapiens) na fb ili instagram i taganjem istih (#fantastikon, #cosplay, #fantasy, #split). Link na sliku, zajedno sa relevantnim informacijama potrebno je staviti u prijavnicu (link). Jedna osoba može prijaviti više ljubimaca, ali jedan ljubimac može biti prijavljen samo jednom. Link na objavu možete podijeliti i u našem Discord kanalu (link).

Prihvatljivi kostimi
Prihvatljivi kostimi moraju biti izrađeni po uzoru na postojećeg lika iz knjiga, filmova, serija, igara, animea, pjesama i slično. Prihvatljive teme kostima obuhvaćaju sve podžanrove fantasyja i znanstvene fantastike (da, tu ubrajamo i ostale žanrove ako djelo i sam kostim imaju elemente fantasyja i znanstvene fantastike). Originalni likovi, fan art, gjinka likovi i likovi iz religijskih tekstova se za ove svrhe neće razmatrati.

Žiri
Maksimalna ocjena od strane žirija za cosplay je 8 bodova. Stručni žiri se sastoji od 3 člana, pri čemu svaki zasebno ocjenjuje cosplay te se konačna ocjena dobiva kao prosjek pojedinačnih ocjena članova žirija.

Bodovanje
Maksimalno 5 bodova se dodjeljuje za kvalitetu kostima
Maksimalno 1 bod se dodjeljuje ako je prijavljeni ljubimac mačka
Maksimalno 1 bod se dodjeljuje ako je kostim udoban za višesatno nošenje (ljubimac bi u njemu mogao obavljati svoje uobičajene aktivnosti kao što su trčanje za igračkom, jedenje, obavljanje nužde i slično)
Maksimalno 1 bod se dodjeljuje ako je naziv lika dobar pun.

Maksimalno 2 boda pripadaju glasu publike. Dvije prijave, koje u našem Discord kanalu dobiju najviše emotikon reakcija (like, srce i sl.) na post s linkom, dobivaju 2 odnosno 1 bod koji se pribrajaju bodovim žirija.

Važno!
Napominjemo da svi kostimi moraju biti pet-friendly, te na nikakav način ne smiju ugrožavati zdravlje i sigurnost kućnih ljubimaca, kao ni uzrokovati im stres. Sve prijave koje sadrže takve kostime ili kostime koji na bilo koji način potiču ili impliciraju negativno ili opasno ponašanje prema ljubimcima biti će diskvalificirane, te takvo ponašanje prijavljeno nadležnim službama.